fbpx

Værd at vide om a-kasser – særligt for studerende

Tips
a-kasse studerende

Annonce

Der er mange fordele forbundet ved at være medlem af en a-kasse. En a-kasse for studerende er den studerendes garanti for en økonomisk indtjening efter endt uddannelse – også selvom den studerende endnu ikke er kommet i job. En tryg og sikker løsning! Læs mere om studiemiljø- studerende- studiejob og den slags herunder.

Meld dig ind i en a-kasse – allerede som studerende

Det er vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse, inden du færdiggør din uddannelse. Der er eksempelvis flere a-kasser, der tilbyder gratis medlemskab til de studerende. Der findes flere forskellige a-kasser for studerende – og det handler derfor om at finde den, der passer til din fremtidige branche. Uddanner du dig eksempelvis indenfor kommunikation, findes der målrettede a-kasser med dette for øje. 

Desuden tilbyder de fleste uddannelsesinstitutioner oplæg for de studerende i deres studiemiljø, hvor de kan blive klogere på reglerne, fordelene og hvad en A-kasse kan tilbyde. Det er en god og nem måde at blive godt klædt på til voksenlivet på arbejdsmarkedet, der venter på den anden side efter endt uddannelse. 

Hvad gør du, når du er færdiguddannet?

De færreste har allerede et job på hånden, den dag de træder ud af eksamenslokalet og kan kalde sig for færdiguddannet. For at man ikke skal gå fra hus og hjem er en a-kasse en god investering at have lavet – allerede inden man blev færdiguddannet. 

Desuden er der flere regler og procedure, du bør have indgående kendskab til. Det handler eksempelvis om, hvornår du bør opsige dig studiejob, således du kan modtage dagpenge. Du kan altid rådføre dig på din a-kasses hjemmeside eller kontakte dem enten på mail eller telefonisk. Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt.

En blød overgang til arbejdsmarkedet

De fleste a-kasser tilbyder desuden også kurser og webinar som en slags forberedelse til arbejdsmarkedet. Du kan også hos flere a-kasser hente gode råd i forhold til jobsøgning; blandt andet hvordan du skriver en god og kvalificeret ansøgning og hvordan du eksempelvis bør opsætte dig CV. De fleste er ofte i tvivl om, hvad der bør stå på CV’et, og hvad man sagtens kan undlade. 

Det er dermed en fordel at få et sæt professionelle øjne på – og modtage alle de råd, tips og tricks du kan få!

Derudover er du sikret en blød overgang fra livet som studerende til livet på arbejdsmarkedet. Du er sikret en økonomisk indtægt. Så selvom du står udenfor arbejdsmarkedet, og ingen indtjening har, er du bestemt ikke overladt til dig selv. 

Mange studerende kan bekymre sig om dette og frygte, hvad der sker, når de ikke længere er studerende med et studiejob. Dette er et varmt samtaleemne i et studiemiljø. 

Find den a-kasse som passer til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *