fbpx

3 råd til at finde den rette psykoterapeut i Aarhus

Tips
studerende psykoterapi aarhus

Indimellem kommer vi alle ud for at have brug for en hjælpende og vejledende samtale omkring livets nedture og problematikker med en professionel, der kan hjælpe én rigtig godt på vej. Her kan det eksempelvis være gavnligt at tage kontakt til en psykoterapeut, der igennem samtale og terapi kan hjælpe dig videre på din vej i livet. I samtalen med en psykoterapeut kan du være sikker på, at vedkommende har erfaring med at sidde i samme stol som dig. En psykoterapeut gennemgår nemlig i sin uddannelse mange timers egen terapi, der giver dem muligheden for at sætte sig ind i den situation, som du selv står i. Du kan dermed forvente at blive hørt og forstået i en samtale med en terapeut. Er du bosat i Aarhus og overvejer at tage kontakt til en lokal psykoterapeut, så kan du herunder få tre gode råd til at finde den helt rette.

1.    Hvad søger du hjælp til?

For at finde den rette psykoterapeut i Aarhus er det nødvendigt at finde ud af mere præcist, hvad du søger hjælp til. Du vil nemlig hurtigt opdage, at langt de fleste terapeuter har specialiseret sig indenfor et bestemt område og kan dermed bidrage med en masse viden indenfor disse særskilte områder. Her kan det være gavnligt for dig at finde ud af, hvilke særlige problemstillinger du ønsker hjælp til, og herunder hvilke områder disse problemstillinger kan kategoriseres indenfor. Dette kunne eksempelvis være kategorier såsom stress, angst, depression etc. Når du har en større forståelse for, hvad du har brug for hjælp til, vil du også bedre kunne finde frem til den rette psykoterapeut.

2.    Hvilken type hjælp har du gavn af?

Mange psykoterapeuter kan arbejde med forskellige former for terapi udover den generelle psykoterapi. Nogle har en coaching baggrund, mens andre kan bidrage med noget helt andet. I din søgen efter den rette hjælp kan det derfor godt betale sig at tage et kig på den enkelte psykoterapeuts kvalifikationer og erfaringer. Dette vil hjælpe dig med at indsnævre din søgen, og det vil dermed blive nemmere for dig at finde den rette hjælp.

3.    Hav et åbent sind

Når man rækker ud efter hjælp, er det helt naturligt, at man står i en sårbar situation, som kan være svær at befinde sig i for mange. Men for at kunne få mest muligt ud af den hjælp, som din psykoterapeut kan tilbyde, er det vigtigt at have et åbent sind over for den vejledning og hjælp, du får med på vejen. Vær derfor ikke kritisk og stædig i dine adfærdsmønstre men lyt i stedet til, hvilke gode råd din terapeut kan give dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *