fbpx

Gode råd til når du begynder at studere

Tips
råd til studerende

Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du lige er begyndt på vinterstart eller skal begynde på studie til sommer, er der mange nye indtryk og muligheder, du bliver præsenteret for. Det kan være svært at danne sig et overblik, når man først skal have styr på at studere. Det kan derfor være rigtig hårdt at starte på en videregående uddannelse, da den ofte er noget helt andet, end det du er vant til, og derfor tager meget af din energi i starten. Nedenfor finder du derfor en lille liste med nogle af de tilbud og muligheder, som det kan være en god idé at undersøge for at sikre den bedste start på din videregående uddannelse. 

Sikr din fremtid

Når du starter på din videregående uddannelse, kan det være en rigtig god idé at melde dig ind i en a kasse studerende. På den måde er du sikret dagpenge, når du er færdiguddannet, hvilket kan lette en smule på karakterræset og den eksamensstress, som ofte går hånd i hånd med studielivet. En a kasse studerende gør, at du kan tage det roligt, da du ikke behøver at stresse over, om du mon har et job lige efter uddannelsen. En a kasse studerende er dermed en investering i din fremtid, som du ovenikøbet får til rigtig gode priser.

Deltag i det sociale

Det er en rigtig god idé at deltage i det sociale på dit studie. Der kan for eksempel være ved at melde sig ind i fredagsbaren eller festforeningen. Eller ved at deltage i den sportsforening som måtte høre til dit studie. For det kan hurtigt blive hårdt at studere, hvis man ikke ses med sine studiekammerater i andre sammenhænge end til forelæsninger og gruppearbejde. Det er derfor vigtigt, at du husker at lave noget andet end at studere. For selvom det måske lyder mærkeligt, kan det faktisk hjælpe dig på dit studie, hvis du husker at holde fri, da det  forhindrer dig i at køre død i det. For selvom du kan altid læse lidt mere frem, er det ikke altid hensigtsmæssigt.

Du skal huske på at det at studere, ikke altid skal være noget, man gør til perfektion. Du er stadig ung, og det skal du også nå at nyde. For at presse sig selv til det yderste kan nogen gange kun gøre tingene værre. Derfor er det en god idé at være opmærksom på de ovenstående råd, hvis du synes, at det er hårdt at være studerende af og til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *