fbpx

Supplér din SU med et studiejob

Tips
SU

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være, at du lige er begyndt på studie, eller måske har du været i gang i noget tid nu. Så har du sikkert fundet ud af, at det er godt for økonomien, hvis du har en anden indkomst end bare SU. Budgettet kan godt være lidt presset, hvis det kun er SU, man får. På mange studier er der også tid til at arbejde nogle timer om ugen ved siden af studiet. Det er bare ikke altid, at man lige ved, hvad man skal søge, og hvad man gerne vil. Derfor finder du her nogle ideer til nogle gode studiejobs, som du kan søge.

Brug din hjerne

Det er muligt at bliver tutor for nogen, som har brug for personlig lektiehjælp. Det træner dine personlige kompetencer, og det kan være rigtig sundt at skulle lære fra sig. Derudover er det meget givende at hjælpe en anden person, og det kan der faktisk ligge meget glæde i. Også mere end du måske lige går og tror. Det er oftest børn, som har det svært på den ene eller anden måde, der skal hjælpes.

Noget studierelevant

Det ligger måske lidt til højrebenet, men det kan være godt, hvis du kan finde noget studierelevant. Det er godt på cv’et, og det kan være med til at give et lille forspring, når du skal ud på det rigtige arbejdsmarked. Det kan dog også være sværere at få fat i, fordi det er det, som mange forsøger. Du kan evt. have et job, som ikke er studierelevant, imens du søger dit drømmestudiejob.

Noget fleksibelt

Det kan være meget dejligt, hvis du kan finde noget fleksibelt. Det kunne være et arbejde, hvor du har mulighed for at planlægge dine egne arbejdsopgaver. Det kunne for eksempel være som tekstforfatter. Der kan du arbejde hjemmefra, og du kan lave det, når du vil. Det gode ved noget fleksibelt er, at du fortsat kan have den store frihed, som der hører med til at studere. 

Forhåbentlig er du blevet en lille smule klogere på, hvilke muligheder der er. Det er dog vigtigt, at du husker på, at du ikke tager så meget arbejde, at du ikke kan følge med i studiet. Det er vigtigt, at dit studiejob ikke kommer til at gå ud over dit studie og dine eksaminer, da det kan have konsekvenser for din trivsel og blive dyrere på lang sigt, hvis det resulterer i forlængelse af uddannelsen uden SU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *