fbpx

Miniguide til at spare penge på tandlægeregningerne

Tips
tandlæge priser

Betalt indhold

Er det længe siden, at du har været inde og få tjekket dine tænder?

Rigtig mange danskere – især studerende – fravælger faktisk det rutinemæssige tandlægebesøg. Det sker enten fordi de er skræmte (måske pga. tandlægeskræk) og / eller på grund af prisen, der følger med. 

Hvis prisen holder dig fra at besøge tandlægen, så er det nok rart at vide, at der faktisk er måder, hvorpå du kan få lidt rabat. Dette kunne eksempelvis være via studierabat tandlæge, der giver dig mulighed for at spare lidt på tandlægeregningen. Der kan f.eks. være mulighed for at spare 15 % på frie ydelser.

Nedenfor finder du nogle måder, hvorpå du kan spare penge, næste gang du skal forbi tandlægen.

Studierabat hos tandlægen

Studierabat er selvfølgelig kun relevant for studerende.

Eftersom mange studerendes indkomst er lav, er prisen ofte afgørende for, om de tager til tandlægen. Samtidig er det i de unge år, at man skal vænne sig til at tage til tandlægen, og derfor vil tandlægerne naturligvis gerne tiltrække de studerende.

Det kan de således gøre ved at tilbyde studierabat. Det er op til den enkelte tandlæge at vælge, hvor meget de vil give i studierabat til de studerende. Det vil dog som regel være et sted mellem 10-20 %.

Få et skriftligt tilbud

Ved du, at du har ret til et skriftligt prisoverslag, hvis din behandling forventes at koste 2.500 kroner eller mere? Ved større og dyrere behandlinger kan det være rart at have prisen på skrift inden start.

Der kan opstå yderligere omkostninger, hvis tandlægen finder noget ekstra, der skal laves. Derfor anbefales det, at du får det på skrift, så du kun skal betale det aftalte beløb. Det er måske ikke en direkte måde at spare penge på, men det kan i hvert fald gøre, at du ikke ender med endnu en uforudset udgift.

Undersøg prisen hos andre tandlæger

Der er rigtig mange tandlæger på markedet. Ligesom med alle andre former for ydelser, så kan det være en god idé at afdække alle dine muligheder. Du kan potentielt opnå en større eller mindre rabat ved at tjekke prisen hos forskellige tandlæger.

Det kan du enten gøre manuelt eller eventuelt bruge hjemmesider, der kan hjælpe dig med at indhente tilbud fra tandlægerne i dit område.

Snak med din tandlæge

Din tandlæge vil typisk være interesseret i at beholde dig som kunde. Så hvis du siger, at du har fundet en anden klinik, der kan gøre det billigere, kan det være, at de vil være villige til at matche prisen.

Du kan derfor med fordel sende en e-mail eller kontakte din tandlæge for at høre. Det vil være en god situation for begge parter, da de beholder en kunde, og du sparer penge på din behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *