fbpx

Miniguide til at få råd til måltidskasser som studerende

Tips
mad studerende

Betalt blogindlæg

Lad os med det samme aflive en relativt udbredt myte; måltidskasser er kun for de velhavende.

Det er ganske enkelt ikke korrekt. Screener du markedet for måltidskasser, så vil du erfare, at priserne starter ved omkring 30-35 kr. pr. portion. Det er så lav og attraktiv en pris, at det vil være meget svært at gøre det billigere, selvom man selv køber ind.

Er du studerende, og har du derfor en lav indtægt, så skal du ikke opgive håbet om at få pengene til at række til en måltidskasse i ny og næ. Følger du vores gode råd her i artiklen, så kan du nemlig sagtens få det til at løbe rundt.

Mange af de førende leverandører af måltidskasser tilbyder (studie)rabatter

Er der noget, som de danske måltidskasseleverandører er flittige til, så er det at dele rabatter ud. Ikke kun til studerende, men også til alle andre. Med disse rabatter vil du typisk kunne spare helt op til 20-30 % på dine første måltidskasser. Du har dermed rig mulighed for at teste nogle måltidskasser af uden at skulle have den helt store tegnebog frem.

Størstedelen af alle leverandører har et eller andet velkomsttilbud, så inden du betaler fuld pris, så undersøg da lige, om leverandøren har et godt tilbud til nye kunder. Leverandører som RetNemt, HelloFresh og Kokkens Hverdagsmad er nogle af dem, der historisk set har været flinke til at forkæle nye kunder med markante rabatter.

Er rabatterne kun tilegnet studerende, så vil du muligvis skulle dokumentere, at du er under uddannelse.

PS: Virksomheder som Burger King og Café Faust byder også på lækre studierabatter

Få dine roomies med på vognen og reducér prisen pr. portion

Det er en kendsgerning, at prisen pr. portion ved køb af en måltidskasse afhænger af, hvor mange portioner man bestiller ad gangen.

Det betyder, at hvis du kun bestiller til dig selv, så vil du skulle betale en højere pris pr. portion end parret eller familien på to eller fire personer. Af følgende grund vil det være en stor fordel, hvis du kan få dine roomies med på vognen. Det ville jo ikke være dårligt, hvis du kunne nøjes med at betale f.eks. 30 kr. i stedet for 40 kr. pr. portion, vel?

Bor du alene, så kan du evt. reducere prisen pr. portion ved at bestille mad til så mange dage som muligt (typisk er der en øvre grænse på fire dage). Det betyder dog selvfølgelig, at den totale pris bliver højere.

Skær ned for takeaway og cafébesøg

Vil du gerne have pengene til at række til et par måltidskasser hver måned, så kan du blive nødt til at skære ned på andre udgifter. Du kunne f.eks. overveje at vælge måltidskasser til fordel for takeaway og cafébesøg.

Takeaway kan snildt koste 100 kr. portion, mens en portion mad på en café typisk vil ligge på mellem 125 og 225 kr. (sandwich, burger, pizza etc.). Det skal derfor ikke være nogen hemmelighed, at det vil være billigere at bestille måltidskasser.

I sidste ende handler det om, hvordan du ønsker at prioritere dine penge. Det skal også tillægges lidt betydning, at et cafébesøg ikke blot kan stille sulten, men også et socialt behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *