fbpx

Spar penge på strømmen som studerende

Tips
spare penge som studerende

Som studerende er der et hav af andre udgifter, som er sjovere at betale end elregningen. Derfor kan det godt svare sig, at undersøge hvad man selv kan gøre, for at mindske denne post på budgettet, så vidt det er muligt. Det kan i nogle tilfælde frigive nogle ekstra kontanter, som i stedet kan bruges på en sjov aften i byen med vennerne.

Elregningen er for nogle, lidt abstrakt. Strøm kan som udgangspunkt ikke ses, og det er derfor sværere at holde øje med forbrugsmæssigt, end eksempelvis vandforbruget, som kan sænkes ved blot at tage kortere bade.

Den store visuelle forskel, betyder mere end man lige tror. Det kræver derfor også, at man holder løbende øje med sin elregning, således at man kan nå at reagere hvis den pludselig stiger voldsomt. Det kan være tegn på et defekt køleskab eller lignende, som kræver handling.

Ved at være opmærksom kan man sikre at man ikke bruger mere end højest nødvendigt på forbrug, og dermed har kontanter til større udgifter i forbindelse med studielivet som eks. studenterkørsel.

Vær opmærksom på standby forbruget

Når man sætter et elektrisk apparat i stikkontakten, starter enheden med at forbruge strøm. Selvom enheden måske ikke anvendes, vil der altid være et standby forbrug. Særligt har fjernsyn, spilkonsoller og computere, som oftest et ret højt standbyforbrug. Denne type apparater har normalvis en form for diode på fronten, som visuelt viser at enheden er på standby.

Ved at frakoble enhederne fra stikkontakten når de ikke er i brug, kan man dermed spare sig selv for en række strøm omkostninger, som man ikke ville få glæde af alligevel, som i stedet kan bruges på god mad. Det kan derfor godt svare sig at frakoble opladeren til smartphonen om morgenen, samt at slukke helt for fjernsynet når man ikke er hjemme.

Der findes dog også en række enheder som ikke har denne diode, og som næsten altid er monteret i stikkontakten, nemlig opladere. Særligt opladere til mobiltelefoner og bærbare computere forbruger strøm, selvom der ikke er tilkoblet et apparat som skal oplades.

Skift til energivenlige lyskilder med et lavt forbrug

Som udeboende studerende, bor man som oftest i en ældre lejlighed eller en nybygget studiebolig. Hvis man bor i førstnævnte type ejendom, er der ofte en form for fast belysning i boligen som formentligt har nogle år på samvittigheden. Denne type belysning kan have et tårnhøjt energiforbrug, med en tilhørende lav effektivitet, som dermed burde være skiftet for længst.

Det er dog ikke altid tilfældet at denne type belysning bliver udskiftet med energivenlig og moderne LED belysning som du kan finde et udvalg af hos Plusled, hvilket kan have en negativ indvirkning på boligens forbrug af strøm.

Tjek derfor efter, om hvorvidt din bolig har denne type fastmonterede lyskilder og derefter undersøg lyskildens strømforbrug. Hvis det viser sig at ejendommens belysning er forældet og energislugende, er det en super god idé, at opsætte ny og moderne belysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *