fbpx

Skal din SU bruges på et tandlægebesøg?

Tips
tandlæger i silkeborg

Annonce

Mange studerende oplever at deres økonomi er til den stramme side og at de derfor ofte må stå overfor valget om en given udgift virkelig er værd at have lige nu. Det kan være alt fra skal man købe de sko nu, skal man tage med på den restaurant eller skal man tage til tandlægen.

Tandlæge eller cafébesøg?

Det kan nogle gange være svært at se ideen i at bruge penge på netop et tandlægebesøg når nu man har en stram økonomi. Måske de penge netop betyder at du må sige nej til at få kaffe med dine veninder.

Du føler dig sikkert ung, frisk og sund, så behøver man virkelig at skulle til tandlægen hvert år? Men det er virkelig ikke smart at spare for meget på ens eget helbred. Det kan komme til at koste en dyrt i fremtiden.

Forebyg store og dyre behandlinger

Forhåbentlig oplever du som regel blot at disse rutinemæssige tjek af dine tænder slutter af med en bemærkning om at alt ser fint ud. Det kan være at du får at vide at du skal blive lidt bedre til at bruge tandtråd. Og måske er det netop fordi der aldrig er noget galt at du synes det virker som penge ud af vinduet. Men ved at komme regelmæssigt så er du langt mere sikker på at eventuelle problemer med dine tænder bliver opdaget hurtigt.

Altså vil et hul blive opdaget mens det endnu er lille. En betændelses tilstand vil blive opdaget mens den stadig er mild og så videre. Dette betyder at der skal langt mindre til at rette op på problemet, hvilket betyder at du modtager en mindre regning.

Samt du får måske nogle ting du selv kan gøre derhjemme der kan stoppe udviklingen eller nogle tegn du skal se efter, så problemet ikke bliver værre. Det er her at du kan spare penge. For det er billigere at få et lille hul udbedret end hvis der skal laves en krone til tanden.

Find frem til en billig tandlæge

Husk at du ikke behøver at tage den første og bedste tandlæge i dit område. Du har lov til at kontakte en tandlæge i Silkeborg, eller hvilken som helst by du bor i, og finde frem til en billigere tandlæge. Nogle gange kan de komme med cirka priserne på forskellige behandlinger, så du har noget at sammenligne dem med.

Tandlæger er også i konkurrence med hinanden og derfor kan der godt være forskel på priserne fra sted til sted. Ved at vælge en lidt billigere tandlæge, kan du få mest mulig ud af dine SU-penge.

Derudover skal du huske at ved eksempelvis at være medlem af Danmark så får du også noget tilskud til dine tandlægebesøg. Så selvom det er en udgift at være medlem hos dem, kan det måske spare dig penge i det lange løb.

Nogle gange må man bruge penge før man spare dem. Så husk at tage til tandlægen regelmæssigt, så du ikke ender med at et problem vokser dyrere end nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *