fbpx

Sådan får du mest muligt ud af din SU

Tips

Annonce

I Danmark er det et kæmpe privilegie, at man som studerende kan få finansieret sine studieomkostninger ved hjælp af SU. Den månedlige SU-betaling falder for de fleste studerendes vedkommende på et tørt sted, idet mange unge studerende ønsker at flytte hjemmefra og klare sig selv. Af denne grund kan det som studerende på SU nogle måneder være en anelse besværligt at få økonomien til at række. Selvom det i forhold til andre lande er en stor sum penge at få udbetalt af staten hver måned, så stiger huslejen i de danske studiebyer dog også, og det kan derfor være svært de måneder, hvor der er lidt flere udgifter end normalt. Ønsker du derfor at få mest muligt ud af din SU, så du kan få råd til det, du går og drømmer om, så kan du roligt læse med videre her.

Find de gode tilbud

Som studerende er det essentielt, at man kan finde de gode tilbud, hvad end man er ude og handle i et supermarked eller ønsker at investere i noget fedt elektronik til studiet. SU’en er, som nævnt, tiltænkt studieudgifter, og det er derfor ikke altid lige let at benytte sig af sin SU til andre investeringer som for eksempel til en ny computer, en ny telefon eller en støvsuger. Er man dog en haj til at finde de gode tilbud, ja, så er der altså mange penge at spare.

Mange butikker og firmaer tilbyder derudover i dag en fordelagtig studierabat i de danske studiebyer, og du kan således her også få muligheden for at spare en masse penge blot ved at fremvise dit studiekort. Med dit studiekort kan du mange steder få mellem 15% og 25% på dit køb. Der bliver altså således gjort en masse ud af at tiltrække de danske unge og give dem forudsætningerne for at købe det, de går og drømmer om. Alting behøver nemlig ikke at gå op i SU og studieudgifter – nogle gange havner man i en situation, hvor computeren eller støvsugeren skal udskiftes. Undersøg da gerne inden, om de forskellige forhandlere kan tilbyde studierabat til dig.

Lav et månedligt budget

Udover at lede efter de gode tilbud kan du også få din SU til at række længere, hvis du laver et overskueligt og fornuftigt SU budget. Med et budget vil du bedre kunne se dine udgifter og dine indtægter, således at du hele tiden ved, hvor meget eller hvor lidt du har at gøre med den pågældende måned. Med et budget vil du desuden også kunne opdatere det, såfremt du skulle få et studiejob og således har en lidt større indtægt end før. Når du opdaterer dit SU budget, vil det automatisk blive koordineret med resten af de beløb, du har sat ind i budgettet. Således vil du altså hele tiden kunne holde overblikket over din økonomi og kunne tage beslutninger om små investeringer i hverdagen ud fra dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *