fbpx

Få en god pris på gulvvarme og gør drømmen til virkelighed

Tips
gulvvarme studerende

Annonce

Går du og drømmer om gulvvarme? Så kan drømmen måske blive virkelighed. Der findes næsten ikke noget bedre end at komme hjem på en kold vinterdag, hvor sneen vælter ned og frostgraderne er en realitet, til et behageligt og opvarmet hus. Man tager skoene af, og mærker straks den dejlige varme, der spreder sig under fødderne. Det kan også være, at man står op tidligt på en kold dag, og går ud på badeværelset. Her vågner man ligeså stille op, mens man sætter stor pris på gulvvarmen. Det er ikke så mærkeligt, at flere og flere får installeret gulvvarme derhjemme. 

Fordele ved gulvvarme

Gulvvarme er med til at gøre det mere behageligt at være derhjemme, da man undgår fodkulde og får en jævn opvarmning. Mange synes, at det er mere behageligt end når man opvarmer huset med radiatorer. Når først det er installeret, er vedligeholdelsen minimal. Man undgår også, at støv samler sig i radiatoren, hvor det kan være svært at nå ind og gøre rent. Generelt får man en hurtigere rengøring af alle overflader i hele huset. Når man skal indrette et rum, giver det også nye muligheder, da man ikke skal tage hensyn til radiatorens placering. Der er altså mange fordele, men som med så meget andet er der en pris på gulvvarme. Det kan især være en fordel at få installeret gulvvarme i nye og nyrenoverede boliger. Også i det ældre boliger kan det fungere godt, men man skal være opmærksom på, om boligen er velisoleret. Uanset om man overvejer at få det i en lejlighed, et hus eller i en virksomhed, så kan man få et tilbud og en pris på gulvvarme

To typer gulvvarme at vælge imellem

Prisen afhænger af flere faktorer. Man skal f.eks. overveje, om man vil have gulvvarme baseret på el eller vand. Når man vælger gulvvarme baseret på elektricitet, så kan det være en smule dyrere end når den er baseret på vand. Men i sidste ende kommer det an på, hvad der passer bedst til boligen, lejligheden eller arbejdspladsen. Man skal altid prøve på at se det store billede, og overveje hvad der er mest praktisk og hensigtsmæssigt i forhold til bygningens udformning og de materialer, den består af. Hvis man bor et sted, hvor der ikke er tilslutning til varmt vand, vil det være oplagt at få installeret el-gulvvarme. Hvis der i forvejen er opvarmning med gas eller fjernvarme, så vil det være mest oplagt at vælge gulvvarme baseret på vand, da der i forvejen er vandrør tilsluttet. Det virker ved, at varmt vand løber gennem rørsystemet under gulvet, og det afgiver så varmen fra vandet til luften. Derved bliver boligen varmet op. En termostat sender signal til systemet om, hvor meget der skal opvarmes. Når det er baseret på el, fungerer det på nogenlunde samme måde. Her er det bare strøm i stedet for vand, som er varmekilden. Vent ikke. Få en god pris på gulvvarme allerede i dag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *