fbpx

Budgetvenlig pizza: her er de vigtigste vurderingskriterier, når du køber pizza

Tips
billig pizza

Annonce

Pizza betyder det samme på alle sprog. Det fortæller lidt om, hvor udbredt en tendens pizzaen er. Lige meget hvor du befinder dig, kan du stortset altid finde en pizza. Og den kan spises til alle lejligheder: Har du tømmermænd? Pizza. Skal du ud og spise med nogle venner? Pizza. Skal du hygge derhjemme og holde filmaften? Pizza. Priserne på en pizza kan også variere en hel del. Helt fra de 45 kr. og op til 150 kr for en pizza. Hvis du er på udkig efter billige pizzaer i Aarhus, så kan det sagtens lade sig gøre. Her det bare vigtigt at skelne mellem de budgetvenlige pizzaer, der kan noget, og dem, som bare er dårlige. Her får du nogle fifs til, hvordan du kan vurdere, om din pizza er god.

Bunden, som holder på det hele

En pizzabund i sig selv er rimelig simpel, da den jo kun består af mel, vand, gær og salt. Men der er en hel del teknik bag den perfekte pizzabund. Du har måske også lagt mærke til, at bunden på pizzaen er meget forskellig, alt efter hvilket pizzasted man er. Også på den hjemmelavede pizzabund, og den man får på de dygtige pizzariaer, er der stor forskel. For det kræver bare virkelig, at man har styr på det. Helt klassisk findes der to former for pizza: den napolitanske og den romerske. Hvis du får en ordentlig napolitansk pizza, vil den være bagt ved høj varme og være mere tyk og tung, end den romerske, som er kendetegnet ved den tynde og sprøde bund. 

Den famøse pizzasauce, der binder det hele sammen 

Pizzasaucen er den, der sørger for, at din pizza ikke er tør. Den binder bunden og toppings sammen til den perfekte pizza. Det er en vigtig og essentiel del af din pizza, og derfor også noget, du skal være opmærksom på, når du køber en pizza. Hvis der er for lidt sauce, bliver pizzaen tør, og omvendt er der heller ikke nogen, der vil have for meget sauce på deres pizza. Prøv at smag efter, om du kan smage alle de små dele, som skal gøre saucen god. Er der hvidløg i? Krydderier? Er den kun lavet på tomatpurè? Alle de små ting er med til at afgøre, om pizzastedet går op i deres sauce, og bruger tid og kærlighed på den.

Toppingen, som prikken over i’et

Der findes utallige slags toppings, til enhver smag. Der er ikke så mange regler, hvad det angår, men hvis man skal følge italienerne på det punkt, så siger de: less is more. Undgå en pizza, som er stoppet til med alt for meget fyld. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *