fbpx

Gode råd til at holde styr på privatøkonomien

Tips
privatøkonomi

Sponsoreret indhold

Mange danskere vælger eller overvejer at optage et lån for at kunne realisere deres drømme. Vi er vidst mange, der kan nikke genkendende til det at have en drøm om at tage ud og rejse eller fornye den gamle bil, men hvor økonomien ikke umiddelbart tillader det. I denne forbindelse kan det være gavnligt at vide lidt om, hvilke muligheder man har for at kunne realisere sine drømme. Disse muligheder vil du kunne læse meget mere om herunder.

Lån i banken til det du drømmer om

En af de muligheder, du har for kunne realisere dine drømme, og som er særligt brugt blandt danskerne, er at låne et beløb i banken. Et banklån er der mange, der regner for at være et stort beløb, der kun lånes såfremt man eksempelvis skal investere i et hus. Dette er dog langtfra tilfældet, idet et lån i banken sagtens kan bruges til mange andre ting, som ikke behøver at være lige så dyrt som eksempelvis et hus. Når du vil låne et beløb kan dette enten gøres hos en fysisk bank eller hos en online bank. Typisk vil du hos de online banker opleve, at oprettelsesprocessen er hurtigere end hos de fysiske banker, men princippet forbliver det samme – her kan du låne et beløb til det, du står og mangler. Du skal dog være opmærksom på, at der hos alle former for låneselskaber stilles krav til dig som låntager. Ofte vil du se, at der kræves, at du som låntager skal være fyldt 18 år, skal have dansk CPR-nummer og have en dansk bankkonto. Dette er bare et par af de krav, en bank kunne have til dig som låntager, der ønsker at optage et banklån.

Et lån i banken er dog bestemt ikke den eneste mulighed, du har, for at kunne realisere dine drømme. I det nedenstående vil vi komme ind på, hvilke andre muligheder du har for at kunne spare op til det, du går og drømmer om.

Med et budget kan du få overblik over din økonomi

Vi anbefaler altid, uanset om man overvejer at optage et banklån eller kunne tænke sig at spare op til noget, at udarbejde et budget, der kan skabe overblik over ens økonomi. Har man ikke allerede et budget, der angiver ens indtægter og udgifter, vil vi herfra slå et slag for at udarbejde et med det samme. På nettet kan man finde et væld af budgetskabeloner, der kan hjælpe dig godt i gang med at holde styr på privatøkonomien. En af de største grunde til, at man mister overblikket og ikke længere kan holde styr på ens økonomi, er nemlig fordi man ikke har et budget at forholde sig til.

Dette gælder, som sagt, både når man vil låne penge i banken men også i al almindelighed, hvis man vil have bedre styr på privatøkonomien. Hvis du er i tvivl om, hvorledes du får lavet et budget over din privatøkonomi, kan du med god samvittighed læse med videre her, hvor vi guider dig til, hvordan et klassisk budget ser ud. Hvis du ønsker yderligere hjælp til et budget, der passer netop din økonomiske situation, så kan vi anbefale dig at tage kontakt til din lokale bank for at høre, om de tilbyder rådgivning til budgettering.

Sådan udarbejder du et overskueligt budget

Et klassisk budget, der kan give dig overblik over din økonomi, er i bund og grund ikke særligt svært at lave, men det kan tage lidt tid at finde frem til, hvilke udgifter der gør sig gældende for netop dig. For at lave et budget skal du første omgang finde ud af, hvad dine månedlige indtægter og faste udgifter er. De faste udgifter kan eksempelvis være el, vand og varme. Når du har fundet ud af disse to tal, kan du plotte dem ind i en overskuelig budgetskabelon, der giver dig en idé om, hvor mange penge du har tilbage for resten af måneden. Dette tal vil dermed gå til dine varierende udgifter såsom madindkøb etc. Det er i denne forbindelse, at det vil vise sig, hvor meget du på månedlig basis kan spare op til det, du drømmer om.

Udover at et godt budget kan hjælpe dig med at holde overblik, så kan diverse sparetips fra nettet også være behjælpelige. På nettet findes der nemlig et væld af gode hjemmesider og blogs med artikler om, hvordan du kan spare en masse penge i hverdagen. Dette er blevet særligt populært indenfor madlavning, hvor mange madbloggere dagligt deler ud af gode sparetips. Således er der på en enkelt indkøbstur altså rigtig mange penge at spare.

Der kan være mange grunde til, at man vil blive bedre til at holde styr på privatøkonomien. Som før beskrevet kan det være fordi, man er interesseret i at optage et lån, eller fordi man i hverdagen gerne vil blive bedre til at spare penge, der hvor man kan. Uanset hvad, er det altid en god idé at holde øje med, om ens privatøkonomi stemmer overens med ens forventninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *