fbpx

Kan det at være studerende og læselyst gå hånd i hånd?

Uncategorized

Gode læseoplevelser kan siges at være det, som kan forårsage læsemotivation og dermed læselyst. Et interessant spørgsmål er dog, hvad man kan gøre for at opretholde børn og unges motivation for læsning?

Den fysiske avis er noget, som flere har kendskab til. Måske du selv holder en avis fast, eller måske det er noget, dine forældre altid har gjort. Vi lever i en moderniseret verden, hvor teknologien stadig vinder indpas. Hertil følger, at den fysiske avis som læsestof i dag også kan fås online. Det er muligvis især noget, som den yngre generation gør brug af. Eksempelvis kan man i dag have et Berlingske abonnement og på den måde læse avisen online. Har du aldrig holdt avis før, så fortvivl ikke. Det kan jo være noget, du kan teste af ved at tilmelde dig en prøveperiode. Er du studerende, er der også råd for det, da flere onlineafviser kører med diverse tilbudsabonnementer.

Tekstbegrebet er blevet udvidet   

At læse avis er muligvis noget, du forbinder med dine forældre eller måske bedsteforældre. Noget som de gjorde ved morgenbordet eller i lænestolen om aftenen. Avislæsning kan dog stadig siges at være essentielt i dag, dog i andre formater. I dag kan du som tidligere nævnt abonnere og læse nyhederne i onlineaviser. Hvis ikke du er typen, som vil læse, så kan du også lytte til nyheder online. Så der er altså rig mulighed for at følge med i dagens nyheder, hvad end du er voksen, ung eller barn – om du er til læsning af fysiske tekster eller onlinelæsning. Eller om du derimod er tilhænger af lytning.

Viden kan opnås på forskelligvis

Man kan måske sige, at det at læse og følge med i, hvad der foregår i verden, kan være med til at give viden og kloghed. Viden kan også opnås på andre måder. I dag findes der et hav af diverse streamingtjenester, hvorpå man kan abonnere. Alt fra tjenester, hvor man kan se dokumentarer, serier, lytte til Podcast, høre lydbøger og så videre. Der findes tilmed genrer for både voksne, unge og børn. Nogle unge mennesker vælger det måske fra, fordi det ikke passer ind i et SU-venligt budget. Men er det ikke ærgerligt, hvis det er én måde, vi i dag kan indhente viden og blive klogere på verden på? Fortvivl ikke – undersøg internettet. Det vrimler med mulighed for studierabat og gode tilbud til studerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *