fbpx

Få mere plads i din økonomi som studerende

Uncategorized
kvinde med sparegris

Sponsoreret artikel

Synes du også, at det er blevet lige lovligt dyrt at handle? Og kan du også mærke det i slutningen af måneden? I denne artikel giver vi tre gode muligheder for at få lidt mere luft i økonomien, så du kan komme nemmere igennem uddannelsen, på trods af inflationen, der lurer lige rundt om hjørnet.

Det er nye (hårde) tider

Som studerende er økonomi ofte svært at snakke om. De der har flere studiejobs for at overleve den høje husleje og de stigende madpriser ved, hvad vi snakker om. Vores forældre snakker om, hvordan de købte deres første hus i en ung alder, og hvordan vi unge ikke ved, hvad hårdt arbejde er.
Men tiderne har ændret sig. Boligpriserne er steget så meget, at de er uden for rækkevidde for mange unge, og specielt studerende er pressede. SU’en er høj, men en universitetsuddannelse skal anses som værende et fuldtidsstudium. Det kan være svært at se, hvordan vi skal overleve på 5.500 kr. om måneden, når husleje, el, vand, forsikring og meget andet er betalt.

Heldigvis er der hjælp at hente. Er du berettiget til et SU lån, så er det den bedste løsning, da det giver dig de laveste renter og den bedste mulighed for tilbagebetaling i fremtiden. Er du derimod ude efter noget andet, så har online låneudbydere masser af lånemuligheder, der passer til netop din situation. Der findes sammenligningsplatforme over Danmarks bedste låneudbydere, så du nemt og hurtigt kan finde det lån der passer til dig. Vi anbefaler specifikt tre lån afhængig af din situation:

Kassekredit

Vi går alle utilregnelige tider i møde. Efter pludselige inflationshop og konflikter mellem Rusland og Ukraine, er det svært at forudse, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Eksperter overalt forudser, at inflationen falder til en normal på omkring 2 % i fremtiden. Men intet er sikkert.
Derfor kan det være en fordel at tegne en kassekredit, der giver dig mulighed for at udvide dit rådighedsbeløb hver måned, og kun betale en lille procentdel for det, du har trukket af kassekreditten. På den måde kan du forberede dig på flere pludselige stigninger og uventede betalinger.

Kviklån

Er du derimod ude efter at fuldføre et projekt i hjemmet eller andre steder, så er kviklånet noget for dig. Nemt og hurtigt kan du låne op til 50.000 kr., der kan bruges til lige, hvad du har lyst til. Hvis du er boligejer eller andelsejer, så har du mulighed for at lave opgraderinger i din bolig, så du kan forøge dens værdi i fremtiden. Hvis du laver energiforbedringer i din bolig lige nu, kan du nå at afbetale lånet med de besparelser, du får fra lånet, og derefter kan du spare penge hver måned. Samtidig har du øget værdien af din bolig, så du i fremtiden kan sælge for mere, end du brugte på andelen eller boligen i starten.

På den måde har du altså fået mere plads i økonomien, mens du samtidig har investeret i din bolig, og derved i din fremtid.

Forbrugslån

Er du ude efter større projekter end blot en omgang efterisolering, så er forbrugslånet noget for dig. Forbrugslånet kan være alt fra 50.000 til flere millioner, alt afhængig af hvor stor en formue du har inden lånet, samt din faste indkomst. Jo højere fast indkomst du har, jo større beløb har du mulighed for at låne, da banken kan være mere sikre på, at du betaler pengene igen. Kigger du efter at købe bolig, så er forbrugslånet den bedste måde at finansiere dit boliglån. Sammen med en bank kan du aftale månedlige ydelser, der ikke presser for hårdt på din økonomi, og opdatere dem hver gang der laves ændringer i din faste indkomst.

Uanset hvad, så giver et lån dig mere plads i din økonomi, så du kan komme lettere igennem din tid med SU under uddannelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *