fbpx

Fysioterapi: Hvornår kan du få gavn af det?

Tips
fysioterapeut i København

Annonce

Fysioterapi er en gren inden for sundhedsfaget, der beskæftiger sig med det menneskelige bevægeapparat. 

Du kan blive henvist til fysioterapi hos din egen læge, og du kan også tage kontakt til en fysioterapeut i København uden at have en henvisning med dig i lommen. Du kan have behov for at aflægge et besøg hos den lokale fysioterapeut af flere årsager.

Måske har du pådraget dig en overbelastningsskade, måske har du brug for hjælp til genoptræning, eller måske vil du gerne have hjælp til forebyggende behandling. 

Her i artiklen kan du lære mere om, hvad en fysioterapeut kan hjælpe dig med, og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en klinik frem for en anden.

Hvad kan du få hjælp til hos en fysioterapeut?

Fysioterapi kan have en god effekt på blandt andet:

  • Rygsmerter
  • Nakkesmerter
  • Knæsmerter
  • Hoftesmerter
  • Lyskesmerter
  • Andre smerter eller gener i bevægeapparatet

Er du i tvivl om, hvorvidt det vil gavne dig at bestille en tid hos en fysioterapeut i København? Så konsulter altid gerne din læge først.

Gør dit forarbejde, inden du booker en tid

Bruger du Google, når du skal booke en tid til fysioterapi i København? Så er det godt givet ud at sætte dig lidt ind i de forskellige muligheder.

Det er ikke altid den første, der er den bedste.

Får du ondt i dit knæ, når du løber? Så er det oplagt at gå efter en fysioterapeut med speciale i sportsskader. Er det derimod ryggen, der er på overarbejde? Så kan du med fordel vælge en klinik, der har specialiseret sig indenfor det felt.

Vær obs på, at du selv kommer på arbejde

I langt de fleste tilfælde vil du få nogle øvelser med hjem, når du besøger en fysioterapeut. 

Det er en stor del af behandlingen, at du lægger den nødvendige tid og de nødvendige kræfter i de øvelser, som din fysioterapeut instruerer dig i. Ved du på forhånd, at du ikke vil prioritere den slags, kan det hurtigt blive spild af penge at betale for fysioterapi.

På nogle fysioterapeutklinikker i København kan du deltage i forskellige hold, hvor din træning ligger i faste rammer. Det vil måske være oplagt, hvis du har svært ved at holde motivationen oppe, når du skal træne med dig selv derhjemme.

Få hjælp til at betale for fysioterapi

Går du til din læge med nakkesmerter, knæsmerter eller andet, kan du i nogle tilfælde få en henvisning til fysioterapi med dig derfra. 

Giver din læge dig en henvisning, vil du få dækket 40 % af dine udgifter til fysioterapi i København. Opsøger du en fysioterapeut uden en henvisning, skal du selv betale for hele gildet.

Er du medlem af en privat sygeforsikring, kan du i de fleste tilfælde få tilskud derigennem til fysioterapibehandling. Det kan eksempelvis være som medlem af sygeforsikringen “danmark”. 

Her betaler du først for dit besøg hos din fysioterapeut, hvorefter du får en del af betalingen refunderet fra forsikringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *