fbpx

Vil du have et mere ryddeligt hjemmeliv som studerende?

Tips

Så er du sikkert langt fra den eneste. Det kan være svært at få et rent og pænt hjem, når man konstant render frem og tilbage mellem studie, arbejde og venner. Her får du dog et par gode råd, der måske kan hjælpe dig på vej, og husk så ellers lige at lidt rod aldrig har skadet nogen!

Opbevaringskasser

Der er ikke noget så effektivt og skønt som opbevaringskasser til at holde orden. Opbevaringskasser i mange størrelser er en af nøglerne til et ryddeligt hjem. Hvis der altid er en plads til alting, så er man mindre tilbøjelig til bare at smide det et sted. Hvis det alligevel sker – hvad det sikkert gør – er det aldrig svært at rydde på plads, fordi alting netop har en speciel plads. Bedst af alt er hvis kasserne har låg, så der kan lukkes af for støv. Derved kræves der ikke rengøring af tingene i kasserne, blot en lille tur med støvekosten hen over kasserne er tilstrækkeligt.

Oprydning

Selvom det er svært at holde styr på, så vil jævnlig oprydning og også rengøring være vejen frem. Det behøves ikke at være det helt store projekt hver gang, for så kan du hurtigt ende med at gå død i den. Tag i stedet oprydningen gradvist, medmindre du er typen, der gerne vil have alt overstået på en gang. Hvis du eksempelvis er på vej ud på badeværelset, og alligevel går forbi noget, som skal der ud, er det nemt at tage med – og det vil spare der for oprydning senere hen.

Produktive overspringshandlinger

Når studiet spidser til, især i eksamenssituationer eller lignende, så handler det om at finde de produktive overspringshandlinger frem. Ikke alle kan sidde fokuseret omkring læsning i flere timer i streg, og en rengøring af køkkenet eller tur i vaskekælderen kan nemmere godtages end et par timer på Netflix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *