fbpx

Sådan finder du den billigste bilforsikring

Tips
samlino

Annonce

Hvis du netop har købt ny bil, eller hvis du planlægger at investere i en i den nærmeste fremtid, er en af de ting, du skal over, hvilken bilforsikring du skal vælge.

Det er nemlig lovpligtigt at have en bilforsikring, når du kører bil, og du vil således overtræde færdselsloven, hvis du sætter dig bag rattet i din nye bil uden en bilforsikring.

En bilforsikring er dog ikke en billig ting, og det kan derfor betale sig at undersøge markedet grundigt, så du kan finde den billigste bilforsikring. Det kan du bl.a. gøre ved at sammenligne priser på bil forsikring online, hvor du altid kan få et godt overblik over, hvad priserne for en bilforsikring er hos de forskellige forsikringsselvskaber.

Lovpligtige og valgfrie bilforsikringer

Når du skal købe bilforsikring, skal du være opmærksom på, at nogle forsikringer indeholder tilvalgsforsikringer, som ikke er lovpligtige. Det er med andre ord kun en ansvarsforsikring, som er lovpligtigt, når du køber bil.

Med en ansvarsforsikring bliver du dækket økonomisk af forsikringsselvskabet, hvis du kommer til at forvolde skader på andre mennesker i trafikken. Det kan ske i forbindelse med ulykker, og i disse tilfælde er det vigtigt, at du er dækket, da det kan blive rigtig dyrt, hvis du skal betale for personskader af egen lomme.

Til din ansvarsforsikring kan du tilkøbe flere forsikringstyper. Her er den mest normale bilforsikring en kaskoforsikring, som dækker nogle andre ting end din ansvarsforsikring.

En kaskoforsikring dækker nemlig eventuelle skader på din egen bil i forbindelse med ulykker. Derfor giver en kaskoforsikring ekstra tryghed i det daglige, da du kan være sikker på, at dine udgifter til reparation af din bil altid bliver dækket, hvis din bil bliver udsat for et uheld, mens udgifterne til en helt ny bil også bliver dækket, hvis din bil bliver totalskadet i en ulykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *