fbpx

PlayStation 5 er den ultimative studentergave

Tips
PlayStation 5 konsol

Annonce

Studentergilderne nærmer sig med hastige skridt. Skal du derfor fejre en student i 2021, så skal du snart have fundet en passende gave til ham eller hende. I den forbindelse skal du selvfølgelig have overvejet, hvad der er budget til, og hvilke gaver der vil falde i modtagerens smag.

Under normale omstændigheder går man aldrig helt galt i byen ved at give et pænt smykke i form af f.eks. et armbåndsur eller en halskæde eller en designklassiker fra f.eks. Kay Bojesen eller Georg Jensen. Ingen af disse gaveidéer slår dog denne gaveidé; PlayStation 5.

Er det overhovedet muligt at få fat i en PS5?

Ja, det kan lade sig gøre, men det er ikke let, som tingene ser ud lige nu.

Grundet produktionsvanskeligheder er efterspørgslen nemlig markant større end udbuddet. Helt konkret betyder det, at hver gang der bliver sat PS5 konsoller til salg, så forsvinder de (bliver udsolgt) i løbet af få timer, hvis ikke minutter.

PS5 er hverken på hylderne i Elgiganten, Power eller i en helt tredje elektronikforretning, hvorfor den eneste aktuelle mulighed er at holde øje med de digitale forhandlere af PS5. Forudbestil PlayStation 5 via denne side, når der kommer flere konsoller på lager hos en af de mest velrenommerede forhandlere. Det er vigtigt, at du slår til hurtigt, når / hvis du opdager, at en forhandler sætter flere konsoller til salg / åbner for forudbestilling.

Konsollens pris vs. dit gavebudget – er det realistisk?

PlayStation 5 har en vejledende pris på omkring 3.399-4.199 kroner, alt efter om det drejer sig om PS5 Standard eller PS5 Digital. Det betyder, at du skal have et forholdsvist højt budget for at kunne få pengene til at række til en spillekonsol af bedste kaliber.

Hvis dit gavebudget ikke er så stort, så kan du evt. gå sammen med nogle af de andre gæster, så du kun skal betale halvdelen eller en tredjedel. Et andet alternativ er at give et økonomisk tilskud til konsollen – f.eks. ved at give 500 eller 1.500 kroner. Det vil trods alt gøre købet lidt mere overskueligt for studenten.

Hvilke studenter / studiner vil blive glade for en spillekonsol?

Det kan være svært at forestille sig, at der findes bare én student eller studine, der ikke vil blive glad for en spillekonsol, men der er naturligvis nogle unge mennesker, der har en større interesse for spil end andre. Derfor bør du måske lige sikre dig, at modtageren rent faktisk vil kunne finde glæde i en spillekonsol, inden du bruger en mindre formue på denne gave.

PlayStation 5 er kendt som den ultimative spillekonsol, men der findes selvfølgelig visse alternativer, når det kommer til spillekonsoller o.l. Måske vil modtageren blive lige så glad for en Xbox Series X, der er markant lettere at få fingrene i end PlayStation 5.

Kan jeg få studierabat på en PS5?

Hvis du er under uddannelse og kan dokumentere det ved f.eks. at fremvise dit studiekort, så er det ikke usandsynligt, at du kan få studierabat på en spillekonsol, eksempelvis PS5. Der findes i hvert flere elektronikforhandlere, der giver mellem 5 og 10 % studierabat på stort set alle deres produkter.

I skrivende stund er der dog ingen af forhandlerne af PS5, der kan give studierabat på den populære konsol. Det er dog ikke utænkeligt, at dette kan komme på tale senere i 2021 eller engang i 2022. Dette er selvfølgelig ikke optimalt, hvis spillekonsollen skal bruges som gave, men måske kan det være nyttig viden for studenten, der gerne vil købe PS5 til den bedste pris.

Husk: Mange PS4 spil kan bruges til PS5

Vælger du at købe en PS5 i gave til den glade student eller studine, så skal du huske at minde modtageren om, at vedkommende bør gemme sine PS4 spil. Det er nemlig en realitet, at størstedelen af alle PS4 spil fungerer til PS5. Det betyder, at den unge gavemodtager ikke nødvendigvis skal ud og bruge en masse penge på dyre spil.

Værd at vide om konsollens bagudkompatibilitet:

  • Næsten alle af de 4.000 PS4 spil fungerer til PS5
  • Der kan være visse funktioner, der ikke er tilgængelige på PS5
  • Få spil såsom We Sing, Hitman Go: Definitive Edition og Just Deal With It! fungerer ikke til PS5

Ønsker du at blive klogere på PlayStation 5? Så klik dig ind på playstation.com, hvor der venter dig en masse nyttigt indhold om netop PlayStation 5. God læsning.

Ønsker du at finde en god studierabat? Så klik dig rundt her på Studentoffer.dk og find frem til den studierabat, der tiltaler dig mest!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *