fbpx

Optimer din søvn, uden at det koster en formue

Tips
tyngdedyne søvn

Annonce

Hvis du er studerende, er det vigtigt, at du har en god søvnhygiejne. Det er naturligvis ikke altid muligt. Nogle gange fester du formentlig sent om natten, og andre gange læser du til længere ud på aftenen. Men som udgangspunkt bør du etablere en god søvnrutine for dig selv, mens du studerer.

Din hjerne har nemlig brug for tilstrækkelig søvn, hvis du skal være i stand til at koncentrere dig og lære nye ting. Hvis du derfor oplever problemer med at få nok søvn, bør du helt klart gøre en indsats for at forbedre det.

Derfor er søvn så vigtigt

Søvn er en essentiel for din overlevelse på samme måde som væske og mad. Du kan ganske enkelt ikke overleve, hvis du ikke sover. Heldigvis sover de fleste mennesker på et eller andet tidspunkt. Men hvis du ikke sover nok, vil det altså påvirke din sundhed og velbefindende.

Derfor er søvn vigtigt for dit mentale helbred

Når du sover, bearbejder din hjerne alle de indtryk, som den har dannet sig dagen igennem. Det er også her, at hjernen har mulighed for at lagre den information, du har lært som studerende. Derfor er søvn også utroligt vigtigt, når du gerne vil præstere på sit studie.

Hvis du er i søvnmangel, går det nemlig ud over din koncentrations- og indlæringsevne. Med andre ord gør du det altså sværere for dig selv at være studerende, når du ikke får sovet nok.

Derudover bliver de fleste mennesker også mere irritable og korte for hovedet, når de ikke får sovet nok. Det gør dig højest sandsynligt ikke sjov at være i nærheden af.

Derfor er søvn vigtigt for dit fysiske helbred

Det er dog ikke kun dit mentale helbred, der bliver påvirket af søvnmangel. Det gør dit fysiske helbred bestemt også. Når du ikke får sovet nok, øger du nemlig risikoen for at udvikle en lang række sygdomme.

Med en konstant søvnmangel er du blandt andet i større risiko for at udvikle diabetes eller hjerteproblemer. Du er også i større risiko for at blive svært overvægtig eller fremskynde en eventuel udvikling af Alzheimers. Derfor er der altså al grund i verden til at prioritere en god søvnhygiejne.

Hvis du oplever søvnbesvær

Hvis du oplever besvær med at falde i søvn eller blive i søvnen, kan en tyngdedyne formentlig hjælpe dig. Det er en særlig dyne, der indeholder små kugler.

Disse små kugler gør, at dynen vejer mere end en almindelig dyne. Samtidig er dynen også i stand til at smyge sig om din krop. Det betyder derfor også, at dynen giver dig et konstant, men behageligt, tryk. Det gør det nemmere for dig at mærke din krop, hvilket beroliger kroppen.

Det giver dig også en øget følelse af tryghed, hvilket gør det nemmere at enten falde i søvn eller blive i søvnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *