fbpx

Kan man få erstatning, hvis man er blevet anholdt uberettiget?

Uncategorized
Erstatning ved frihedsberøvelse

Det sker i ny og næ, at dansk politi anholder personer, som de enten må opgive påtalen mod, eller som bliver frikendt i retten. I et sådant tilfælde har man potentielt krav på at få en erstatning for den tid, man har været frihedsberøvet.

Man skal dog ikke tro, at det betyder, at man kan få en stor millionerstatning, hvis man uberettiget har været fængslet eller anholdt. Man kan dog både få erstatning for økonomisk og ikke-økonomisk skade.

Hvad man konkret kan få, afhænger af den konkrete sag, men også, hvad man dokumentere, at man har lidt af tab. For at forøge sine chancer for at få en god erstatning ved frihedsberøvelse, bør man få en advokat til at føre sin sag.

Hvad kan man få erstatning for?

Hvis du har været uberettiget anholdt eller fængslet, kan du søge om erstatning for økonomisk skade. Det kan f.eks. være i tilfælde af, at du mister dit arbejde eller din bistandshjælp, fordi du har været fængslet.

Det er dog også muligt at få erstatning for ikke-økonomisk skade, hvilket også kaldes for tort. Dette bliver som regel beregnet ud fra faste takster, hvorfor du bør få din advokat til at hjælpe dig med at sikre, at det er korrekt.

For at du kan få erstatning for den økonomiske skade du har lidt ved anholdelsen eller varetægtsfængslingen, er der dog et krav om, at du kan dokumentere det. Hvis du ikke kan det, kan det blive svært for dig at få erstatning for det.

Er det nemt at få erstatning?

Det er svært at give et klart svar på, om det er let eller svært at få en erstatning. Det afhænger nemlig af den konkrete sag, men en god idé er at få hjælp af en advokat, der har erfaring med disse sager.

Hvis du får en advokat til det, øger du nemlig dine chancer for at få en god erstatning. Ganske vist skal du også betale for den valgte advokat, men som regel viser det sig faktisk er være penge, der er rigtig godt givet ud.

Under alle omstændigheder bør man naturligvis søge om det, hvis man har været uberettiget anholdt eller fængslet. Du har nemlig krav på at få din erstatning, hvis din fængsling eller anholdelse ikke har været berettiget.

Flere advokater specialiserer sig i disse sager

Der findes op til flere advokater i Danmark, der har speciale i at tage sig af sådanne sager. Det er derfor en rigtig god idé, at du vælger at lade en af disse advokater tage sig af din sag.

I og med, at der er flere af disse advokater i hele landet, er der også en god chance for, at du kan finde en advokat, der er villig til at tage sig af din sag, så du kan få din erstatning.

I rigtig mange tilfælde viser det sig, at man får en højere erstatning, hvis man har en advokat til at føre sagen, end hvis man selv gør det. Derfor anbefales det naturligvis også, at du ikke tøver med dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *