fbpx

Hvilken uddannelse skal man tage for at blive forsvarsadvokat?

Tips
forsvarsadvokat uddannelse

Annonce

I dag kan man blive stort set alt med blot den rette uddannelse og en god portion gå-på mod. Det er helt naturligt at fundere over, hvilken uddannelse der giver adgang til de mange forskellige typer af erhverv, da der i dag er mange veje til drømmejobsene. Drømmer du specifikt om at blive noget indenfor jura og måske endda lande et fedt job som forsvarsadvokat? Så er du bestemt ikke den eneste! Men hvordan bliver man forsvarsadvokat, og hvilken uddannelse kræver det? Dette skal vi kigge nærmere på i det følgende, hvor du får den komplette guide til, hvordan du kan blive forsvarsadvokat.

En bacheloruddannelse i jura er et must

Det giver helt sig selv, at for at blive noget indenfor jura, så er man nødsaget til at tage en uddannelse indenfor netop dette felt. På de fleste danske universiteter kan du læse jura som en bachelor – altså en 3-årig videregående uddannelse – og efterfølgende bygge ovenpå denne uddannelse med en kandidat indenfor jura. Med denne overbygning er du nu klar til at komme ud i arbejdslivet med en masse viden og måske endda praktisk erfaring indenfor feltet. For at blive forsvarsadvokat er dette en helt essentiel del i vejen dertil.

Arbejdet kalder

Efter endt jura uddannelse er det på høje tid at komme ud i arbejdslivet og prøve kræfter med den teori og viden, der agerer byggestenene på din uddannelse. Før at du kan kalde dig selv forsvarsadvokat, kræves det, at du efter en uddannelse i jura tilegner dig noget erfaring først – dette kan være hos en advokatvirksomhed eller lignende. Her kræves det, at du arbejder med stoffet i minimum 3 år. Dette skal til for, at du får indsigt i den hverdag, der venter, samt hvilke opgaver en jurist eller advokat til dagligt sidder med. Umiddelbart kan det lyde som mange år at vie af sit liv til at tilegne sig erfaring, men det er ikke desto mindre godt givet ud, når du skal ud og arbejde som forsvarsadvokat.

Den endelige eksamen

Efter 3 års arbejde indenfor faget kan du ansøge om at gennemføre den endelige eksamen, der vil afgøre, om du kan blive forsvarsadvokat eller ej. Denne eksamen er alfa og omega for, at du kan gå hele vejen og lande dit drømmejob. Med en uddannelse og flere års erfaring i bagagen vil du være godt klædt på til denne eksamen og klar til at fungere som forsvarsadvokat, der kan guide klienter igennem juridiske anliggender.

Hvis du sidder og skal til at vælge din uddannelsesvej for at kunne gå ned ad den karrierevej, du altid har drømt om som advokat, er ovenstående de tre mest essentielle ”steps”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *