fbpx

Giv studieboligen et frisk pust med en mini aircondition

Tips

Annonce

Vi går en varm sommer i møde. Det kan der ikke herske nogen tvivl om, og derfor er det også vigtigt allerede nu at kigge efter, hvordan man sørger for, at ens studiebolig bliver rar at være i.

Det kan være enormt varmt at befinde sig i en lille studiebolig, når først temperaturen viser +25 grader udenfor. Det er de færreste studieboliger, der er bygget med aircondition, og derfor kan det være relevant at kigge på, hvad der findes af alternativer derude.

Vi gennemgår herunder nogle alternativer. Derudover giver vi dog også et par tips og tricks til, hvordan du kan sikre et bedre indeklima i sommerperioden.

Har du hørt om en mini aircondition?

En mini aircondition er et mindre stykke elektronik, der ved hjælp af forskellige metoder kan køle luften ned. Typisk ses det, at man skal hælde koldt vand i maskinen, hvorefter den suger det varme luft igennem maskinen og omdanner det til kold luft. Det er en nem måde at få en god brise på.

Man skal dog være opmærksom på, at man ikke altid kan sikre, at hele rummet bliver kølet ned, som var det ved en almindelig aircondition. Her vil man skulle bruge nogle større maskiner.

Kan man installere en almindelig aircondition i en studiebolig?

Principielt set er svaret ja, men det kræver naturligvis, at du får det godkendt af ejerne. Det er typisk nogle omkostninger, man selv vil skulle afholde, medmindre man kan lokke udlejer til selv at købe det – og skal man selv afholde omkostningerne, så er det sjældent det værd, da du ikke ejer boligen.

Varmepumper med mulighed for at spytte kold luft ud i rummet bliver dog mere og mere populært. Derfor kan det sagtens være, at vi fremadrettet ser endnu flere studieboliger med en aircondition.

En almindelig blæser kan også hjælpe

Ønsker du ikke ud i større investeringer, så kan du købe en almindelig blæser/ventilator. Det kan være rart at have til de aller varmeste dage.

Du kan være heldig at finde en blæser med studierabat, hvis du leder efter butikker, der tilbyder dette.

Husk at skabe gennemtræk og lufte ud i studieboligen

Vil du sørge for et godt indeklima, så sørg for at lufte ud løbende. Det er desværre noget, som mange studerende glemmer – men det er både godt for dig og dit hjem, at du får luftet ud løbende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *