Det er ikke kun nok at gemme på madvarer, bare for at undgå madspild, hvis ikke maden bliver opbevaret korrekt. I værste tilfælde ender du med at indtage mad, der ikke længere spiselig og kan være dårlig for dig.
I denne artikel får du en guide til, hvordan du smart kan opbevare din mad korrekt, så den holdes frisk!
Organisering af dine madvarer
Et godt sted at starte for at kunne organisere dine madvarer korrekt, er ved at organisere dit køleskab, din fryser og i dine skabe med tørre varer. Ryd op på hylderne og opdel fødevarerne i kategorier. Du bør fx overveje at have en frugtskuffe, grøntsager for sig selv, mejeriprodukter sammen etc. Det hjælper dig ikke kun med at finde tingene hurtigere, men det mindsker også risikoen for, at fødevarer bliver glemt og overset.
Din Guide til smartere madopbevaring bør også indeholde beholdere, der kan holde lufttæt og passe i størrelsen til dine forskellige produkter. Der findes efterhånden et bredt udvalg af forskellige typer af beholdere, hvis stil kan variere, så du kan finde en stil af beholdere, der passer godt ind i dit køkken. Det gør også madvarer flotte at have stående fremme, hvis de præsenteres i en pæn og organiseret række af beholdere.
Først ind, først ud
Det er en god tommelfingerregel, at du altid stiller nyindkøbte varer bagerst. Om det er i køleskabet eller på hylderne, mindsker du risikoen for, at en varer bliver for gammel, når du altid har den ældste version yderst.
Du kan også mærke dine fødevarer med et lille mærkat på varen, hvorpå du kan skrive datoen for åbning. Så bliver du aldrig i tvivl om, hvor længe noget har været åbnet, og forhåbentlig kan det også medvirke til at mindske spild af mad, der stadig er god nok.