fbpx

Sådan øger du koncentrationen på studiet

Tips
koncentration studerende

I en hverdag som studerende er det nødvendigt at man kan koncentrere sig om ens studier. Det kan dog nogle gange være svært at samle sin koncentration om læsningen, når der er mange distraktioner omkring én. Dette kan komme til udtryk som beskeder, der tikker ind på mobiltelefonen såvel som højlydt snak på studiet eller på stamcaféen. Med sådanne distraktioner, kan det være svært at holde koncentrationen omkring ens læsning. Herunder kommer vi med vores bud på, hvorledes du kan vedligeholde fokusset på dit studie og lektierne dertil.

Skærm af for de sociale medier

Vi er med garanti alle bekendte med de mange beskeder, notifikationer og opkald, der med jævne mellemrum popper op på mobilens skærm og fanger vores opmærksomhed, alt imens vi er i gang med andre ting. Når dette sker, mens vi er i gang med læsningen til næste dags forelæsninger, er det svært at bevare fokus. I stedet for at udsætte sig selv for disse distraktioner, kan man med fordel overveje at sætte sin mobil på en særlig dvaletilstand, imens læsningen finder sted. Dette kan gøres på forskellige måder; nogle vælger at slukke mobilen helt, mens andre sætter den på lydløs eller slår en særlig fokusfunktion til, der forhindrer mobilen i at forstyrre dig, mens du koncentrerer dig. Dette kan du gøre i de perioder, hvor du har brug for at fordybe dig i bøgerne og efterfølgende slå din mobil til igen, når du er klar til endnu engang at modtage notifikationer.

Luk af for omverdenen

Når studiegruppen bliver inviteret hjem på læsning og en kop kaffe, kan det være rart med lidt baggrundsmusik, der kan være med til at fylde stilheden og på samme tid lukke af for omverdenen, særligt hvis man bor sammen med flere eller der er højlydt fra gaden udenfor. Med et par højtalere fra SACKit kan du nemt invitere studiegruppen hjem, og skabe den rette studieatmosfære, der giver jer mulighed for at fordybe jer i bøgerne.

Nogle gange kan det dog også være rart at komme ud og læse de nødvendige lektier på en hyggelig café eller ved dit studies fællesområder. Det kan være en sand befrielse at komme lidt ud hjemmefra og være omgivet af nye rammer, der ofte kan være med til at øge koncentrationen. Dette gælder dog kun, hvis ikke omverdenen virker forstyrrende eksempelvis med høje lyde. Hvis dette er tilfældet, er der dog gode råd at hente. I stedet for en højtaler kan man med fordel tage sine høretelefoner med, der kan lukke af for omverdenen. Særligt høretelefoner, med en lydreducerende funktion er i denne sammenhæng enormt anvendelige til studiebrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *