fbpx

Lamper til den studerende

Tips
læse studerende

Annonce

At have en god læselampe er vigtigt for den studerende, som gerne vil have de bedste omstændigheder til deres eksamenslæsning. Her kan du læse mere om, hvordan du finder den rette læselampe til dig. 

Find den rette type af lampe

Der er forskel på, hvor folk arbejder bedst. Hvis du bedst kan lide at læse om aftenen, inden du skal sove, så er en skrivebordslampe ikke det bedste valg til dig. Du kan få mindre læselamper, som du kan klipse fast til din bog, hvilket er en fordel til dig, som gerne kan lide at læse forskellige steder, om det så er i sengen, sofaen eller på altanen. Du kan også gå efter en mindre lampe, som du kan have stående på dit natbord eller hængende ved siden af din seng. Hvis du foretrækker at sidde ved dit skrivebord, kan det være rart med en større skrivebordslampe, som kan oplyse hele dit skrivebord. Det er blandt andet godt til dig, som gerne vil tage noter, mens du laver din oplæsning. Hvis du gerne vil have et jævnt lys over dit skrivebord, kan du overveje at vælge en loftlampe, men en bordlampe giver et mere koncentreret lys, hvilket nogen foretrækker.

Vælg den rette model

Bordlamper findes i flere forskellige modeller, som hver har deres egen fordele. Du kan få en helt stationær lampe, hvor du ikke kan indstille på vinklen og retningen af lyset. Disse er de helt klassiske former af skrivebordslamper. Hvis du gerne vil have mulighed for at styre lyset, findes der forskellige typer af lamper med bevægelige arme. Der er en klassiske arkitektlampe, som passer ind i langt de fleste indretningsstile. De fleste lampemodeller kan fås både som bordmodel og vægmodel. Vægmodellen har den fordel, at lampen ikke tager noget bordplads, hvilket er perfekt til mindre kollegieværelser. Bordlampen har den fordel, at den ikke skal monteres på væggen, hvilket er perfekt til den studerende, som ikke må hænge noget på væggene. Du kan finde den rette læselampe hos Lampefeber.com.

Vælg den rette pære til din lampe

Udover selve lampen, så er pæren også vigtig for belysningen. Der findes forskellige typer af pærer, men halogen og LED er langt de mest populære. Som studerende er det altid en fordel at spare penge. Med LED pærer kan du finde et stort marked af forskellige nuancer af lys. Den største fordel ved LED er, at pærerne er billigere og har mange lystimer. Selve nuancen af lyset kan også hjælpe dig med at øge din arbejdsproduktivitet. Hvis du gerne vil have mere varmt lys, skal du gå efter pærer under 5000 Kelvin, hvor blåligt lys er over 5000 kelvin. Hvis du gerne vil have hvidt lys, skal du finde en pære omkring de 5000 K. Når du leder efter en pære til din læselampe, kan det betale sig at vælge et mere blåligt lys, da det stimulerer hjerneaktivitet. Hvis du godt kan lide at læse, inden du skal sove, kan du overveje mere varmt lys, da det hjælper med at berolige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *