fbpx

Studiejob

Et studiejob kan i sandhed være med til at sætte et præg på hverdagen som studerende – både i forhold til at den ellers sparsomme SU bliver hjulpet godt på vej, men også i forhold til den værdifulde erfaring, man får med sig fra et sådant arbejde. Et arbejde, der er tilpasset ens uddannelse, kan bidrage med et hav af gode aspekter, som vi i denne artikel skal kigge lidt nærmere på. Er du en af de mange studerende, der i øjeblikket er på jagt efter et godt studiejob, så kan du roligt læse med videre, hvor vi guider dig igennem alt, hvad der er værd at vide omkring det at ansøge og vedligeholde et arbejde ved siden af studierne. Hvis du kunne tænke dig at lære mere omkring selve ansøgningsprocessen samt de forberedelser, man som studerende kan gøre sig for at få et fedt arbejde, der går hånd i hånd med ens uddannelse, så kan du passende læse med videre her.

Hvad er et studiejob?

Fordi at studiejob kan være så alsidigt, er der mange, der nemt kan komme i tvivl om, hvad et sådant arbejde egentlig indebærer, såvel som hvem der kan ansøge denne slags job. Som navnet også antyder, henvender denne type arbejde sig til de studerende og nærmere bestemt de studerende, der er under en såkaldt videregående uddannelse. Denne type uddannelse kan både tages på landets universiteter og større uddannelsesinstitutioner.

Mange arbejdspladser har i mange år tilbudt jobs til de studerende under uddannelse, der kan være med til spæde til SU’en. Studiejob løn kan være enormt fordelagtigt for dig, uanset mængden af timer, der bliver stillet til rådighed. Disse jobs er indordnet et regelsæt, der gør det muligt for den studerende at arbejde på deltid, således at der også er plads til studierne ved siden af. Af denne grund er denne type arbejde lidt anderledes end andre typer arbejde – for eksempel et fritidsjob. Dette vil du kunne læse mere om senere i artiklen, hvor vi også vil dykke ned i hvor mange timer et studiejob normalvis kan tilbyde og hvordan det forholder sig med studiejob løn.

Hvad hedder et studiejob på engelsk?

Mange udenlandske studerende søger hvert år arbejde i Danmark som eksempelvis studiejob Odense eller studiejob Aarhus, og det kan af denne grund være godt at vide, hvad et studiejob egentlig hedder på engelsk. Direkte oversat hedder det ”student job” og man finder typisk mange arbejdspladser og firmaer, der årligt søger studerende til de ledige studiejobs, som på samme tid mestrer det engelske sprog. Dette gælder både de udenlandske studerende såvel som de danske. Søger du derfor et arbejde, du kan have ved siden af dine studier, hvor du kan bruge dine engelske færdigheder, så kan du med rette søge efter ”student job”, når du leder efter et studierelevant arbejde.

Rigtig mange arbejdspladser i Danmark gør til dagligt brug af det engelske sprog i den daglige kommunikation. Der er således rig mulighed for at komme til at færdes i et spændende arbejdsmiljø, hvor det internationale aspekt bliver prioriteret højt. Et studiejob på en sådan arbejdsplads vil give rigtig god mening for dig, der ønsker et bredere og mere internationalt perspektiv på dine jobmuligheder efter studierne. Dette gælder, uanset om det er et studiejob jura eller studiejob ingeniør, du ansøger. Find studiejob med et internationalt perspektiv, vil være en mulighed i hele landet, uanset om det gælder et studiejob Aalborg eller studiejob København. Er du i tvivl om, hvordan du skriver en engelsk ansøgning, så kan du med fordel læse med videre i det nedenstående, hvor du bl.a. vil blive guidet igennem brugen af et studiejob ansøgning eksempel, næste gang du skal ansøge om en stilling.

Hvordan skriver man en ansøgning til studiejob?

Et spørgsmål, der for mange studerende kan gå igen, er, hvordan man skriver en god ansøgning til et studiejob. Dette er for mange arbejdspladser det aller første indtryk, de får af dig som studerende, og det er derfor klart, at man gerne vil have sin ansøgning til at stå knivskarpt. Hvordan en sådan ansøgning skal skrives, kommer dog meget an på, hvor man ønsker at søge job henne. Der er eksempelvis stor forskel på, om man søger et studiejob jura eller et studiejob ingeniør. Til alle slags jobs vil der være forskellige krav, man bør opfylde i sin ansøgning. Dette kommer meget an på, hvor man søger arbejde henne, samt hvilke krav den enkelte arbejdsplads stiller dig som jobsøgende.

Ønsker du dog at finde inspiration til, hvordan du kan skrive din ansøgning til et studierelevant arbejde, så kan du med fordel tage et kig på nettet, hvor du vil kunne finde mange former for studiejob ansøgning eksempel, som du nemt vil kunne drage inspiration fra. Dette gælder både, hvis du bare søger ideer til, hvordan opsætningen og strukturen skal være for din ansøgning, og hvis du søger deciderede gode råd til, hvordan du kan formulere dig, hvis du eksempelvis søger et studiejob jura. Her kan det også være en fordel at høre andre studerende ad og få inspiration fra, hvordan de har skrevet ansøgninger til de samme stillinger, du måske kunne være interesseret i. Generelt er det en god ide at snakke sammen med sine studiekammerater såvel som ældre studerende, der måske har mere erfaring med ansøgningsprocesserne til studiejobs. Her vil det også være en god idé at spørge efter et studiejob ansøgning eksempel, der kan guide dig videre i skriveprocessen af en ansøgning. Leder du eksempelvis efter et studiejob ingeniør, kan det give rigtig god mening for dig at tage kontakt til andre ingeniørstuderende for at høre nærmere om gode råd til din ansøgning.

Bør man tænke over relevant erfaring?

Svaret på dette er ja. Hvis du har relevant erfaring til det studiejob, du ansøger, er det altid en god idé at skrive dette ned i enten ansøgningen eller i CV’et. Således vil din fremtidige arbejdsplads hurtigt kunne se, hvilke relevante erfaringer du har med dig, samt hvorledes disse vil kunne indgå i det daglige arbejde. Det er dog slet ikke altid, at man lige har den mest relevante erfaring med sig fra tidligere arbejde eller uddannelser. Måske leder du efter et studiejob jura, men har aldrig haft et arbejde indenfor dette felt. I sådanne tilfælde kan det være relevant at trække på dine andre erfaringer – eksempelvis fra tidligere jobs. Måske er du dygtig til at holde overblikket eller er god til at organisere grundet dine tidligere erfaringer – så er det altid en god idé at skrive disse ned også.

Al erfaring kan i princippet nedfældes i en ansøgning, men gør det gerne klart, hvorfor dine tidligere erfaringer kan komme til sin ret på det studiejob, du ansøger. Det er måske ikke lige så relevant at skrive, at man har god erfaring med arbejdet som pædagogmedhjælper i sit sabbatår, hvis man søger et studiejob ingeniør. Her kan det være mere relevant at trække på sine andre færdigheder, der er mere foreneligt med denne type arbejde.

Hvor mange studerende har et studiejob?

Rigtig mange studerende vælger år efter år at ansøge studiejob, og der er i øjeblikket er hav af forskellige studiejobs ledige for de unge under uddannelse. Der findes ikke helt præcise tal på, hvor mange studerende der har et studiejob, men du kan med fordel forhøre dig ad på dit studie for at finde ud af, hvor mange der reelt har et arbejde ved siden af studierne. Du vil måske blive overrasket over den store andel af dine medstuderende, der formår at have et arbejde ved siden af studierne. Når man tænker nærmere over det, så er det ikke så pudsigt, at så mange studerende har et arbejde – dels så spæder det godt til den sparsomme SU, og så ser det rigtig godt ud på CV’et efterfølgende.

Du finder mange forskellige former for arbejde for studerende rundt omkring i landet, hvor der er større uddannelsessteder og universiteter. Studiejob Aarhus såvel som studiejob København er eksempelvis begge eftertragtede stillinger, da Aarhus og København som bekendt er nogle af de største studiebyer i Danmark. I disse storbyer vil du kunne finde et bredt udvalg af jobs, der kan gå hånd i hånd med din uddannelse og dit skema. Det er som oftest i de større byer, at du finder et større udvalg og ikke mindst større efterspørgsel på studerende, der ønsker et job ved siden af studierne. Er du derfor bosat i en af de to ovennævnte byer, så kan du roligt tage et kig på, hvilke muligheder der er, når det kommer til studiejob Aarhus og studiejob København allerede nu.

Hvad er forskellen på et studiejob og et fritidsjob?

Find studiejob kan af flere årsager være lidt af en svær proces, idet der for flere jobbanker og databasers vedkommende er en næsten ikke eksisterende grænse mellem et studiejob og et fritidsjob. Er man dog interesseret i et arbejde, der på samme tid er studierelateret, er man nødt til at fastholde sin søgning på find studiejob. Her vil du nemlig kun blive præsenteret for jobs, der udelukkende er målrettet de unge under uddannelse, og som stemmer overens med det antal timer, et studiejob maksimalt må tilbyde dig som studerende. Dertil er der også en øvre grænse for studiejob løn, som de enkelte arbejdspladser skal holde netop på grund af det førnævnte timeantal.

Hvor mange timer studiejob?

Alle studiejobs er forskellige, men normalvis ligger timeantallet på 15-20 timer pr. uge. Der findes dog også mange jobs, der ligger under dette antal timer, og det gælder derfor som studerende om at afgøre med sig selv, hvor mange timer man har til rådighed om ugen, og hvor meget man sigter efter at få i studiejob løn pr. måned. Der skal naturligvis også være tid til studielivet, lektier og større opgaver.

Hvordan får man et studiejob?

Der er ikke som sådan en helt klar og tilrettelagt plan, man som studerende kan følge for find studiejob. Det gælder mest af alt om at være tålmodig og sende ansøgninger til de steder, der kunne være interessante for lige netop ens uddannelse og personlige interesser. Derudover er det vigtigt at have et åbent sind over for de muligheder, der bliver givet til dig. Måske havde du tænkt på at sidde i en stilling som IT-hjælper, i et studiejob Aalborg, men får muligheden, netop fordi du er ferm til at hjælpe med IT og computer grej? I et sådan tilfælde gælder det bare om at slå til og tage chancen, når den byder sig. Find studiejob kan for mange være en længerevarende proces men som i sidste ende sagtens kan betale sig grundet den fordelagtige studiejob løn. Dertil er det også meget forskelligt, hvordan man tilegner sig et arbejde ved siden af sine studier, afhængig af hvilket arbejde man søger. Et det eksempelvis studiejob jura du søger, er det vigtigt at holde et godt overblik over eksempelvis advokatfirmaer, der løbende slår stillinger op på diverse databaser.

Hvilket studiejob er det bedste?

Dette er et spørgsmål, man som studerende tit kan stille sig selv i jagten på det perfekte studiejob. Der er dog ikke noget rigtig svar på spørgsmålet, og af denne grund gælder det altså bare om at finde et arbejde, der interesserer én på det faglige såvel som personlige plan. Det giver dog sig selv, at hvis du i øjeblikket læser på en uddannelse, der retter sig mod, at du skal arbejde som ingeniør efterfølgende, at et studiejob ingeniør vil være det mest oplagte for dig. Er du tilmed bosat i Aalborg, så kan du med god samvittighed tage et kig på studiejob Aalborg, der i øjeblikket tilbyder et bredt udvalg af forskellige studiejob ingeniør, netop fordi universitetet i Aalborg er et af de førende på selvsamme område.

Er du derimod studerende i Odense, der er kendte for blandt andet de medicinske studier, og alt hvad der hører sig dertil, vil det være oplagt at lede efter studiejob Odense, hvor der med garanti vil være et arbejde, der passer til det, som universitetet i Odense er så kendte for. Studiejob Odense findes der mange forskellige former af, og det gælder derfor bare om at tage et kig på diverse jobbanker og -databaser.